Den Haag's eerste Jane's Walk event

Op 7 en 8 mei waren er 15 Jane's Walks in Den Haag! We liepen door de Bomen- en Vruchtenbuurt. Praatten over architectuur, bomen, de maakindustrie en sociale woningbouw. Per walk een mooie impressie van foto's!

Christien Stoker, May 20, 2016

 Op 7 en 8 mei was het zover! Jane’s Walk Den Haag beleefde haar eerste editie. Met maar liefst 15 wandelingen. Boven verwachting! Er deden zo’n 35 mensen aan mee. Het was prachtig wandelweer, soms bijna te warm! Veel Hagenaars vertoefden ongetwijfeld op het strand…

Van elke wandeling maakten we een korte impressie van foto’s. Tijdens de wandeling over familiebedrijven in de Bomenbuurt zagen we bij groente- en fruitkoopman Jan Otten hoe mooi het Abeelplein wordt met de nieuwe kiosken. Vol trots liet hij het ontwerp van zijn nieuwe onderkomen zien!

Wim die meeliep herbeleefde een stukje jeugd boven de Plus Supermarkt. Zijn oma nam hem geregeld mee naar deze oude bioscoop uit de jaren ’50 en ’60…

Herman Poelsma vertelde over de bomen in de Bomenbuurt. Over de variëteit, de kracht van bomen, de discussie over het kappen. Dat het soms nodig is…

Op de wandeling van Martje door de Uitvinderswijk maakten we kennis met bewoners van de Blauwe Pannenbuurt. Pittoreske straatjes zoals de Noorwitzstraat waar bewoners de verloedering te boven kwamen door zich zelf in te zetten voor hun straat.

De fietstocht langs voorbeelden van sociale woningbouw duurde maar liefst 3,5 uur!  Richard Kleinegris liet zien hoe architecten toch voor mensen met kleine beurs goede en mooie woningen maakten. Ook werd de coöperatieve vereniging Vooruit II bezocht, opgericht in 188De fietsers kwamen de Jane’s Walk van Louis Kanneworff tegen! Ze groetten elkaar. Hetzelfde overkwam Marcel Verreck, zijn groep liep vrolijk zwaaiend langs de Jane’s Walk over de bomen..

Rene Sijnja wist veel te vertellen over de architectuur in de Vruchtenbuurt, hij wees op de symmetrie van de ontwerpen en vertelde over de zeer actieve wijkvereniging. Ook bezochten we Oud Eik en Duinen. Een prachtige begraafplaats, rijk aan historie en fauna. Ook in Scheveningen en Kijkduin werd gewandeld. En door Marlot en het Centrum. Volgend jaar weer! Jane's Walk is here to stay..

 

 

comments powered by Disqus